Echografie

1665

De meeste mensen kennen de echografie voornamelijk van de zwangerschapsecho. De echo’s die in onze praktijk worden gemaakt zijn echo’s van het bewegingsapparaat (musculoskeletaal).

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen. Op de huid wordt een apparaatje geplaatst dat de geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven worden door verschillende weefsels teruggekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven (echo’s) worden door hetzelfde apparaatje weer opgevangen en door middel van een computer op een monitor in beeld gebracht.

Echografie geeft een goed beeld van zacht weefsel, de zogenaamde “weke delen” van het lichaam, zoals bijvoorbeeld spieren, pezen en gewrichtsbanden, hierdoor kunnen we diagnoses bevestigen of ontkrachten.

Kosten

Het echografie-onderzoek wordt gedaan als aanvulling van het fysiotherapeutisch onderzoek. Daarom vallen bij een fysiotherapeutisch onderzoek de kosten onder fysiotherapie, als u aanvullend bent verzekerd brengt het dus geen extra kosten met zich mee.